tiistai 14. huhtikuuta 2015

Lillumista

Eilen pulahdimme ystävän kanssa Flamingon kylpylän mineraalialtaisiin. Aikaa kului myös erilaisissa saunoissa hyörystyessä ja siinä sivussa nautittiin ihanat mango-ananas smoothiet. Olen ollut Flamingon kylpylässä muutaman kerran aikaisemminkin ja todennut paikan täydelliseksi rentoutukseksi tällaiselle yhdistelmälle vilukissaa ja vesipetoa. Lämpöä, hämärä valaistus, hyvää seuraa eikä kiire mihinkään.

http://www.rantasipi.fi/lomapaketit/kylpylalomat/fi_FI/flamingo-spa-rantasipi-partner/_files/91268094177460387/default/rantasipi_780x200_flamingospa.jpg
Kuvan altaassa soi veden alla musiikki. Tällä kertaa tosin listalla oli suht hirveää panhuilumusiikkia.
(kuva: täältä)

Lillumisen lomassa puhuttiin läpi kaikki maailman asiat. Ja minä jos kukaan osaan puhua.
Yksi lukuisista aiheista oli se, että miksi ihmeessä tällaisia paikkoja ei ole Suomessa enempää. Tällä meidän ilmastolla luulisi kuumien altaiden ja saunojen vetävän väkeä. Räntäsateen keskeltä ei tarvitsisi lentää etelään, vaan vain suunnata kylpylän suloiseen lämpöön.

Harmi vaan, että ainakin meikäläisen budjetissa kylpyläreissun hinta tuntuu aika suolaiselta. Onneksi pääsymaksun hinnalla saa kylpylässä olla ihan niin kauan kuin vain itse (aukioloaikojen puitteissa) haluaa. Itse toivoisin kuitenkin kylpylälle omaa pukuhuonetilaa ja sinne esimerkiksi jotain kivaa pientä kosmetiikkaa, kuten vaikka vartalovoidetta vieraiden käyttöön. (nimimerkillä jos vietät vedessä neljä tuntia, iho on ihan korppua).

Olo kotona oli kuitenkin raukea ja pehmoinen. Sekä todella nälkäinen! Elimistö kai kuvitteli pikku polsikimisen isommaksikin liikunnaksi.




tiistai 7. huhtikuuta 2015

Haa!

Aloin lukea vanhoja tekstejäni. Olin ihan unohtanut, mitä kaikkea tänne blogiin on tullutkaan räpellettyä. Täällähän on kaikkea järkevääkin. Viimeisin teksti yllätti myös ajankohtaisuudellaan. Samoja tunnelmia on koettu viimeisien kuukausia aikana taas uudestaan.
Nyt on kuitenkin kevätaurinko alkanut paistaa ja tarkoitus keskittyä elämässä kaikkeen kivaan. Josko positiivinen asenne toisi mukanaan positiivisia asioista. Yritän siis opetella elämään päivä kerrallaan huolehtimatta liikaa asioista, joihin en itse voi vaikuttaa.

Tässä muutama arjen uutuus, josta tulee hyvä olo:

 - Pilatessivusto, jonka ansiosta liikunta maistuu ja lihakset on tuskissaan. Tästä kaikki lähti:


- Nostalgisessa puuskassa aloin etsiä lapsuuden yhtä suosikkisarjaa netistä. Erinäisen googlauksen jälkeen sarjan nimeksi paljastui Lady Lady! Lisätutkimuksilla löysin Youtubesta ensimmäiset osat ruotsiksi dupattuna. 


Ruotsinkielisten jälkeen siirryin katsomaan sarjaa auttavalla espanjallani. Jutut on niin simppeleitä, että minäkin pysyn mukana! Höpöhöpösarjan katsominen muuttui kielitreeniksi.

Myöhemmin tosin löysin sivuston, josta pystyy katsomaan VHS:llä julkaistujen animesarjojen suomidubbauksia. Lady Ladyn suomenkieliseen versioon on hennottu palkata jopa kaksi näyttelijää, jotka lukevat kaikki rooliit. Katsominen sisälsi paljon repeilyä ja kauhistelua siitä, miten lapsena kaikki on kelvannut. Tyytyväisenä palasin espanjankielisen version pariin.